Вчені дійшли до приголомшливого висновку після дослідження людей яким встановили діагноз невроз.

Про це повідомляє Independent. Вони встановили, що хворі на невроз, живуть довше. Дослідження показало, що тривога та відчуття вразливості у людини пов'язані із нижчою смертністю.

"Наші знахідки важливі, тому що вони свідчать про те, що високий рівень неврозу іноді може мати захисний ефект, можливо, він змушує людей більш пильно стежити за своїм здоров'ям", - пояснила провідний дослідник Кетрін Гейл.

Під час дослідження задіяли аудиторію віком від 37 до 73 років. Учасники мали пройти тест з оцінки особистості. Для цього вимірювали рівень нейротизму. Крім того, оцінювався стан здоров'я, вимірювався артеріальний тиск та когнітивне функціонування.

Спостереження за піддослідним вели протягом шести років. Вчені виявили, що майже близько 5 тисяч учасників експерименту померли. Після перегляду свідоцтв про смерть вдалося встановлено, що ті, у кого був виявлений невроз переважно пережили тих, у кого такого діагнозу не було.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Але подальше дослідження виявило певні особливості. Захисний ефект від неврозу спрацював лише у тих, хто оцінив своє здоров'я як нормальне чи погане.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, вченим вдалося вилікувати 9-річну дитину від страшного вірусу.