Фізики помітили невловимі субатомні частинки, звані нейтрино, які знаходяться біля атомного ядра, передбачені більше 40 років тому, але ніколи раніше не спостерігалися. Ще більш дивно, що вони виявили ефект розсіювання не з гігантським детектором вагою тисячі тонн, а з пристроєм розміром з молочний глечик.

"Це справжня несподіванка, що передбачена мною 43 роки тому, було експериментально реалізовано", - говорить Даніель Фрідман, почесний фізик-теоретик Массачусетського технологічного інституту в Кембриджі, який в 1974 році виклав теорію ефекту, звану когерентним пружним Нейтрино-ядерним розсіюванням.

"Спостереження не змінює розуміння фізиками ядра або нейтрино", говорить Наталі Рв, експериментатор з Національної лабораторії Лоуренса Берклі, Берклі, Каліфорнія. "Тим не менш, це можливість вийти на слід величезного відкриття".

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що медики знайшли заміну інсуліну.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще