Темп - одна з найважливіших характеристик музики, яка змушує людей відбивати такт рукою. Теоретики музики неодноразово намагалися простежити тенденції, які роблять популярним той чи інший темп.

Вчений з Університету штату Огайо прийшов до висновку, що з 1980-х темп популярних пісень збільшився, проте кількість слів помітно зменшилася.

Розробник додатків для діджеїв, Яків Воробйов вважає, що тенденція прискорення темпу поп-музики залишається в минулому. Він проаналізував списки 25 найпопулярніших пісень з 2012 до 2017 року. Аналіз показав, що за цей період темп музики зменшився на 20%.

На думку вчених, під впливом великої кількості поганих новин слухачі віддають перевагу більш спокійну музику з повільним темпом.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що шовк навчать слідкувати за станом людини.