Багато хто думає, що на дні найглибшої частини океану живуть лише страшні та потворні істоти – адже туди навіть не потрапляє сонячне проміння.

Те, що така думка помилкова, нещодавно довели японські вчені, які вперше зняти на відео рибу, що живе на рекордній глибині Маріанської западини.

Дослідникам вдалося спустити спеціальний апарат в таємничий океанічний жолоб і вперше зафільмувати морського жителя на рекордній глибині. Ним, щоправда, виявився морський слимак. Але його вигляд не дуже відповідав назві - чарівна блакитна рибка вразила уяву дослідників

Нікому з її родичів, що мешкають на глибині 8 178 метрів і глибше, ще жодного разу не вдавалося потрапити в об'єктив камери. Та й зняти їх не так-то просто. Для цього дослідники занурили в пучину океану величезний апарат з камерами і приманкою з макрелі, на яку і клюнули мешканці Маріанської западини.

З огляду на те, що ці риби майже постійно живуть в повній темряві, можна лише припустили, якою значною подією для них стало прибуття величезного апарату, який приніс небачену кількість світла в їхній похмурий світ.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Індонезії виявили невідомих морських чудовиськ.

СохранитьСохранить