Британські вчені прийшли до висновку, що гладкошерсті видри орієнтуються на поведінку один одного при вирішенні нових для них задач. Для адаптації в середовищі існування, тварини можуть використовувати інформацію, отриману завдяки власному досвіду, а також підлаштовувати свою поведінку при вирішенні завдань, спостерігаючи за родичами.

Автори нової роботи вивчили два види видр: гладкошерстих і східних безкіхтьових видр, оскільки вони вибрали різні типи соціальної організації. Гладкошерсті видри живуть в групах по 5-6 особин, в той час як бекіхтеві по 15-20. Дослідження тривало 5 днів, спостерігаючи за сім'ями видр обох видів. Проводилися експерименти, в яких выдрам необхідно було відкривати контейнери, щоб діставати їжу.

Результати показали, що при вирішенні завдань перші видри користуються методом проб і помилок на 65 відсотків рідше, ніж стратегіями соціального навчання. Більш юні видри більше всіх копіюють рухи старших родичів групи.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що створено холодну речовина в світі.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще