Вченим вдалося розгледіти об'єкт в космічному просторі з рекордної відстані. У цьому їм допоміг Великий бінокулярний телескоп, розташований в американському штаті Арізона.

Про це повідомляється на сайті NASA. Телескоп зміг зафіксувати міжпланетну станцію OSIRIS-REx, запущену з Землі у вересні 2016 року. Апарат розташувався на відстані в 12 мільйонів кілометрів від нашої планети.

Великий бінокулярний телескоп являє собою пару 8,4-метрових дзеркал, встановлених паралельно на одному кріпленні. Така конструкція дозволяє забезпечувати роздільну здатність, еквівалентну 22,7-метровому телескопу. Телескоп в Арізоні на даний момент вважається найбільш передовим в технічному плані. Він виявився кращим і за показником роздільної здатності серед інших оптичних приладів в світі.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Міжпланетну станцію OSIRIS-REx запустили до астероїда Бенну, щоб зібрати з його поверхні зразки ґрунту. Вона досягне точки призначення в 2019 році. Апарат не планують садити на астероїд, а зразки він відбере з допомогою спеціальної довгої "руки". В 2023 станція повернеться на Землю з ґрунтом.

Вчені планую отримати з поверхні астероїда зразки, що залишилися на ньому ще з часів утворення Сонячної системи.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, телескопу Хаббл вдалося зробити неймовірний знімок далекої галактики.