Дослідивши величезний обсяг генетичних варіантів стародавнього білка, вчені Університету Чикаго змогли вивчити міріади різних шляхів еволюції, які так і не відбулися, встановивши ключову роль випадковості у розвитку життя на планеті.

Вчені досліджували людську функцію білка, і виявили понад 800 різних шляхів, які могли призвести до утворення таких же або ще кращих мутацій.

"У нас є молекулярна машина часу для подорожей у минуле, і коли ми потрапляємо туди, ми можемо простежити будь-який альтернативний шлях, який міг би статися, але еволюція відкинула його", - говорить Джозеф Торнтон, керівник дослідження.

Виявилося, що випадковість зіграла ключову роль у визначенні того, яка з мутацій закріпиться в подальшому, у зв'язку з цим вчені прийшли до висновку, що все живе на планеті створено в результаті цілого ланцюжка випадковостей.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

“Люди часто думають, що в біології все ідеально адаптоване до своїх функцій, але це не так. Цілком можливо, що навколишній світ міг бути набагато краще реального" - говорить Джозеф.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що костюм невидимки стане реальністю.