Вчені визначили, як зниження споживання калорій впливає на довголіття.

Свої висновки дослідники з Медичної школи Льюїса Каца (Lewis Katz School of Medicine) при Університеті Темпл (Temple University) опублікували у виданні Nature Communications. Вони показали, що появи вікових епігенетичних змін в геномі пов'язані з тривалістю життя. У разі зниження споживання калорій ці зміни сповільнюються.

Вчені показали, що епігенетичний дрейф, що характеризується змінами метилування ДНК з плином часу, у мишей відбувається швидше, ніж у мавп, а у останніх швидше, ніж у людей.

В ході дослідів вчені проаналізували схеми метилування ДНК. Як з'ясувалося, чим більше обсяг епігенетичних змін і чим швидше вони йдуть, тим коротше тривалість життя.

Таким чином, щоб змінити епігенетичні дрейф з метою збільшення терміну життя, вчені спробували обмежити калорійність їжі тварин. І у мишей, і у мавп зареєстрували зниження швидкості епігенетичного дрейфу.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут
Показати ще

Ці дослідження допоможуть дослідити проблему не тільки тривалості життя, але також дослідження ракових захворювань, оскільки чим більше вираженість епігенетичного дрейфу, тим вище ризик розвитку раку та інших вікових захворювань.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що міжнародна група вчених з Мічиганського університету провела серію досліджень і лабораторних випробувань, перш ніж прийшла до висновку, що жирна їжа здатна не тільки позитивно позначитися на якості життя, а й збільшити її тривалість.