Технологічні прориви останніх десятиліть призводять до тріщин і розривів у попередніх системах світогляду. Іноді доходить до курйозів. Так, Ендрю Левандовскі, який раніше працював інженером в Google, а тепер обвинувачений у крадіжці технологій для Uber, став засновником нової релігії. Як повідомляє The Guardian, роль бога в новій секті відведена штучного інтелекту.

Організація називається "Шлях до майбутнього" і поки про неї мало подробиць. Відомо, що Левандовскі організував її, щоб зібрати разом людей, які займуться програмуванням нового божества. Офіційний девіз організації звучить приблизно як "Розвивати і просувати Бога, заснованого на штучному інтелекті. Через поклоніння йому і розуміння його йти до кращого майбутнього".

Ізраїльський історик Юваль Ної Харарі вважає, що такі рокіровки на сучасному пантеоні цілком логічні. Боги різних епох відрізнялися один від одного. Боги первісних мисливців відрізнялися від богів осілих землеробів, а ті, у свою чергу, не були схожими на бога арабського середньовіччя.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про плани міст майбутнього

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще