Проект Loon є дітищем X Alphabet (дочерной компанії Google). Суть проекту є доставки інтернету з використанням повітряних куль, створюючи Wi-Fi покриття. "Для початку, команда Project Loon в X оснастить доступом до інтернету Пуерто-Ріко", - повідомив представник X Lab в Twitter-акаунті.

Пуерто-Ріко, населення якого близько 3,5 мільйона осіб, ще не відновлений після урагану "Марія". Шторм мав категорії 4, і він залишив майже всю територію США без електрики і майже половину всіх жителів без питної води.

Крім Google, деякі компанії-гіганти направили свої зусилля на відновлення держави. Минулого тижня Facebook оголосила про те, що вона відправила команду людей для допомоги, а також пожертвування у розмірі 1,5 мільйона доларів, щоб допомогти повернути острову доступ до інтернету.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що до інтернету почали підключати продукти.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще