Ярон Шенхав і компанія SolCold придумали альтернативний метод охолодження з допомогою фарби, що не вимагає електрики.

“Це як покласти шар льоду на дах, який чим товще, тим быльш жаркіше гріє сонце. Сонячні промені можуть стати дешевим методом охолодження будівель, космічних кораблів і супутників, якщо покрити їх фарбою, фільтруючою світло", - говорить Ярон.

Матеріал пройшов успішні випробування в лабораторії. У ході експериментів було виявлено, що ефект помітніший на металевих дахах, ніж на бетоні, і в будинках з низькою стелею. Тести планують продовжити ще на два роки. І хоча вартість фарби за 10 кв. м 300 доларів, потенціал технології швидше зацікавить власників великих будинків, супермаркетів та офісів, ніж звичайних мешканців будинків.

В майбутньому, фарба дасть можливість знизити споживання енергії на 60%, а застосовувати її можливо навіть у космосі всередині космічних апаратів.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що Ford приготував смертельну гру.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще