Швидке поширення електрокарів не тільки покращує екологічну ситуацію на планеті, але і створює нові труднощі. Однією з таких проблем вже найближчим часом може стати перевантаження електромереж у пікові години. Як передає Fast Company, деякі розробники вже перейнялися цією проблемою і навіть запропонували певне рішення.

Енергетичний стартап Ovo дозволить кожному британцеві, у якого є гараж, встановити в ньому спеціальний зарядний пристрій. У непиковые години, коли лише одиниці використовують електрику та її вартість невелика, зарядний пристрій буде підживлювати автомобільні акумулятори. В моменти пікового споживання електрики батарея переключиться на передачу енергії назад у мережу — за певну плату, яку отримає власник акумулятора.

Такі віртуальні електростанції допоможуть вирішити проблему енергетичних перевантажень і дозволять здійснювати перехід від спонтанного до більш планомірному споживання ресурсів. Очікується, що вже через пару років кількість електрокарів на дорогах Великобританії досягне одного мільйона. А це означає, що виробникам акумуляторів вже сьогодні варто уважніше придивитися до технології віртуальних електростанцій.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про податкові пільги для власників електротранспорту в Україні

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще