Протягом останніх років не припиняються наукові пошуки ефективних способів клітинного програмування. На жаль універсальні рецепти поки не знайдені. Більшість хвороб вимагають спеціального підходу. Як повідомляє портал Futurism, групі вчених вдалося використати процес запрограмованої клітинної смерті для боротьби з однією з форм раку.

Вчені з Медичного коледжу Альберта Ейнштейна використовували нову речовину, щоб змусити ракові клітини вчинити самогубство; здорові клітини при цьому залишалися недоторканими. Вони застосували новий підхід до лікування гострого мієлоїдного лейкозу (ОМЛ), який вбиває понад 10 000 американців на рік і становить близько однієї третини всіх нових випадків лейкемії. Виживаність пацієнтів становить приблизно 30%, що робить особливо важливим пошук нових ефективних методів лікування.

Апоптоз це природний механізм, існуючий для оновлення організму. Крім того, він набирає чинності для видалення надлишків тканин в період ембріонального розвитку. Дослідники вважають, що даний метод може бути застосований для лікування інших форм раку. Правда для найбільш безболісного ефекту апоптоз повинен бути поєднаний з іншими формами терапії.

Раніше портал "Знай.ua" розповідав про продукти-антибіотики

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще