Це страшне та величезне за габаритами створіння вчені не бачили давно – вважали, що гігантська акула мегалодон (або "великий зуб") вже мільйони років як не існує у природі взагалі. Та висновки були передчасними.

Нещодавно рибалки з Пакистану спіймали подібного монстра – п'ятнадцять тонн ледь витягли з глибин. Причиною їх ймовірного зникнення називали зміну температур у світовому океані – акули не могли вижити у холоді.

Хто знає, можливо вони й справді помилялися, з огляду на дивовижну знахідку – водні простори поки що вивчені всього на 10%, а ще 90% - залишаються для всіх нас таємницею.

Існує єдина версія – нібито океан тісно пов'язаний із глибинними підземними водоймами, де й могли перебувати весь несприятливий період кліматичних змін такі види мешканців.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Дивіться: найбільша акула у світі

Як повідомляв портал "Знай.ua", вчені розповіли про загрозу вибуху найбільшого вулкану.