Ракетобудування залишається досить витратною галуззю. Здешевлення матеріалів не дозволяє особливо заощадити. Головною статтею витрат в цій сфері залишається кваліфікована людська праця. Колишні співробітники Ілона Маска хочуть порушити цей порядок. Як повідомляє видання TechCrunch, в планах інженерів повністю роботизований 3D-друк космічних апаратів.

Засновники компанії Тім Елліс, який раніше працював в Blue Origin Джефа Безоса, і Джордан Нун з SpaceX Ілона Маска вважають, що використання тривимірної друку у виробництві ракет неминуче. В інтерв'ю вони зізналися, що "просто хочуть бути першими, хто це зробить". У плани Relativity Space не входить 3D-друк окремих деталей ракет, оскільки подальша збірка — дуже складний і дорогий процес у порівнянні з традиційним зварюванням, яке використовується сьогодні. У компанії вирішили будувати гігантські повністю роботизовані 3D-принтери, які будуть друкувати ракети цілком.

Подібна технологія дозволяє надрукувати бак для пального за пару днів. Виготовлення двигуна ж займе всього півтора тижні. Повний виробничий цикл ракетобудування повинен зайняти менше місяця. Раніше такі операції займали півроку. Крім усього іншого, цілісний друк ракети має коштувати в 10 разів дешевше, ніж традиційний метод будівництва.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про спосіб будівництва без сміття

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще