Вчені провели дослідження, завдяки якому наявність інфрачервоного випромінювання на інших планетах може дати експертам надію на наявність життя на планетах.

Червоні карлики найбільш зручні для пошуку екзопланет, оскільки вони невеликих розмірів, порівнянних із Землею. До того ж, склад цих планет можна визначити за кількістю сонячного світла, що поглинається поверхнею.

Вчені виявили, що якщо червоний карлик виробляє достатню кількість інфрачервоного випромінювання, то на планеті цілком можливо наявність води, і навіть життя. Завдяки інфрачервоному випромінюванню астрономи зможуть виділяти серед екзопланет кандидатів на населенність життя, і після цього завдяки спектроскопическому аналізу визначити склад атмосфери планети.

Популярні новини зараз
З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають
Показати ще

При наявності необхідної концентрації певних хімічних елементів на них цілком можливе життя.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що створена вертикальна ігрова мишка.