Екологи б'ють на сполох. Земля знаходиться на порозі нового масового вимирання видів. Кожен день кілька видів зникають назавжди. Це вже дев'яте масове вимирання за історію нашої планети. На відміну від усіх попередніх, воно пов'язано зі згубним впливом людської діяльності на природне середовище існування живих істот. Вчені називають сучасне вимирання голоценовим. Колективу британських дослідників з Університету Манчестера, спільно з співробітниками зоопарків вдалося провести аналіз екскрементів одного з видів зебри. Як повідомляють російські ЗМІ, результати досліджень можуть допомогти врятувати популяцію цих тварин від вимирання.

Вибір дослідників упав на гірську капська зебру не випадково: цей вид постраждав від екологічних і демографічних змін, і зараз зоологам насилу вдається зберегти їх популяцію. Дослідники застосували так званий макрофізіологічний підхід до вивчення біологічних відходів тварин, щоб визначити рівень впливу умов утримання та географічного знаходження видів на їх кількість і здоров'я. Для цього вченим потрібно проводити обчислення і вивчення глюкокортикостероїдів, що містяться в екскрементах зебр.

Як запевняють фахівці, робота була запущена не заради наукового інтересу, а в процесі складання детальних планів щодо захисту тварин від вимирання видів. Подібні дослідження повинні бути проведені у всіх куточках планети і з іншими видами тварин.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про причини загибелі динозаврів

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще