Нарешті астрономи ЄКА дізналися причину незвичайних спалахів на Місяці, які періодично помітні з Землі. З'ясувалося, що процес безпосередньо пов'язаний з падінням метеоритів, які заподіюють незвичайну для супутника температурну умову.

Дослідники практично впродовж двох років вели спостереження за поверхнею природного супутника Землі і помітили, як при приземленні на Місяць метеоритів незначних розмірів відбуваються спалахи. За весь період дослідження, який був здійснений в обсерваторії Крионери в Греції, фахівці зуміли встановити лише кілька десятків спалахів. Учені вели спостереження, вдавшись до допомоги потужного телескопа, діаметр якого становить 1,2 метрів.

Наукові експерти провели лабораторні досліди, в результаті яких вдалося дізнатися, що в тому місці, де впав метеорит, і виник спалах, грунт супутника розігрівається до 1500-3500 градусів, створюючи подобу іскор.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Раніше вчені виявили наявність води на поверхні Місяця. Як виявилося, у вигляді льоду вона знаходиться практично на всій поверхні супутника, і навіть була виявлена в каменях. Це може підтвердити теорію наявність позаземного життя, що розвивається на Місяці. Варто зазначити, що цієї речовини виявилося набагато більше, ніж передбачалося вченими роками раніше.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що вчені пояснили причину боязнь павуків і змій.