Президент України Володимир Зеленський розповів своє бачення статусу російської мови на Донбасі. Про це він заявив кореспонденту "Українських новин".

Президенту нагадали інтерв'ю голови його Офісу Андрія Богдана, в якому той заявив про офіційний статус російській мові. Зокрема, він виніс на референдум питання надання офіційного статусу російській мові в Донецькій і Луганській областях, якби вони були підконтрольні Україні. На що Зеленський у відповідь заявив, що не бачить тут жодних проблем.

"Я думаю, що ми колись припинимо війну, треба дати людям в Донецьку говорити на тій мові, на якому вони хочуть. В чому тут проблема? У нас немає цієї проблеми", – зазначив Зеленський.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зеленський впевнений, що на людей вплинула інформаційна війна. На його думку, українцям весь час нав'язували думку, мовляв в Україні не можна говорити російською мовою.

"Ось я президент і говорю з вами, як хочу. Буде у донеччан спеціальне прохання, щоб вони могли документи заповнювати російською мовою, – я не бачу великої проблеми в тому, щоб це обговорити", – підкреслив президент, перейшовши при цьому на російську мову.

Нагадаємо, обурена російська депутатка побачила "українських нелюдів" просто з космосу "Неозброєним оком".

Як повідомляв Знай.uа путінські відморозки влаштували криваве побоїще в мирному містечку: фото трагедії.

Знай.uа писав Зеленський допоможе Донбасу вибратися з пекла: пенсії і торгівля по-новому.