Візит Північноатлантичної ради НАТО в Україну на чолі з генеральним секретарем Єнсом Столтебергом, що мав відбутися у липні, не відбудеться. Офіційний захід перенесено на осінь. Усе через парламентські вибори в Україні.

Віце-прем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе розповіла, що швидше за все, візит відбудеться у жовтні цього року, пише "Інтерфакс".

Варто зазначити, що на спільному брифінгу з українським президентом Зеленським за підсумками переговорів генсек альянсу Столтенберг попередньо заявляв, що НАТО і Україна в липні проведуть додаткові спільні навчання в Чорному морі.

Столтенберг зазначив, що у відповідь на незаконні дії Росії, НАТО збільшить свою присутність у Чорноморському регіоні.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Північноатлантична рада мала приїжджати 9-10 липня. І у зв’язку з нашими виборами вони ухвалили рішення перенести приїзд на пізніший термін. Швидше за все, це відбудеться в жовтні", - сказала чиновниця.

За словами віце-прем'єрки, наразі остаточну дату ще не затвердили. Проте, українська сторона орієнтується на візит Ради НАТО ще цього року.

Йенс Столтенберг
Йенс Столтенберг

Північноатлантична рада – ключовий орган ухвалення політичних рішень у НАТО.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

При цьому Йенс Столтенберг завірив, що НАТО не припинить підтримку України як країни, яка поставила за мету інтегруватися в Альянс. НАТО ніколи не визнає анексію Криму і рішуче засуджує агресивну політику Росії у Чорноморському регіоні, зазначив Столтенберг.

Нагадаємо, головна мета першого закордонного візиту Володимира Зеленського - надати чіткий і недвозначний сигнал партнерам про незмінність курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Зеленського готують повномасштабний план повернення Криму

Також Знай.ua писав, Зеленський в Брюсселі поставив крапку в питанні про переговори з Росією