Глава МЗС Росії Сергій Лавров відреагував на пропозицію Зеленського про переговори по Донбасу. На неформальній зустрічі ОБСЄ він заявив, що такі питання треба вирішити по дипломатичних каналах між країнами і натякнув, що українці повинні відновити діалог з бойовиками.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Сергій Лавров
Сергій Лавров

"Цей формат і "нормандський", і "мінський" - був схвалений Радою Безпеки ООН, це є безпосереднім інструментом, який необхідно використовувати міжнародного співтовариства. Інші пропозиції, напевно, мають право на існування. Але орієнтуватися потрібно на прямий діалог, це серцевина мінських домовленостей. Коли мова йде про серйозні пропозиції, вони робляться спочатку по дипломатичних каналах, а не публічно через Facebook. Але ми готові розглядати конкретні пропозиції, які будуть допомагати виконувати резолюцію Ради Безпеки, яка затвердила Мінські домовленості, а не підміняти цю резолюцію і самі домовленості", - сказав Лавров.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Як відомо, Зеленський запропонував Путіну провести переговори за участю США, Франції та Німеччини у відповідь на плани українського каналу NewsOne провести телеміст з російськими пропагандистами.

Нагадаємо, Порошенко на мітингу диким способом загіпнотизував свою секту.

Раніше Знай.uа повідомляв, посол яскраво анонсував зустріч Зеленського з Трампом.

Також Знай.uа писав, Зеленський передбачив статус російської мови на Донбасі.