У четвер, 11 липня, відбулося останнє засідання Верховної Ради України восьмого скликання. Народні обранці жили на широку ногу, не дивлячись на те, що їх посадові оклади лише у два рази перевищують середню зарплату по країні.

Скільки ж отримали депутати за минулий рік, пише видання POLITEKA.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Найбільшу суму мав спікер парламенту Андрій Парубій, який отримував 12 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, тобто з 1 січня – 23 052 грн (без вирахування податків). Однак заробіток багатьох нардепів склав десятки, а то й сотні тисяч доларів США. Навіть офіційно вони отримують в рази більше їхньої зарплати коштом надбавок та премій.

Верховна Рада
Верховна Рада

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Наприклад, в цьому році в бюджеті передбачено видатки на Апарат Верховної Ради в розмірі 2 млрд грн. Четверта частина з яких (496,4 млн грн) йде безпосередньо на виплати депутатам і їх помічникам.

Зокрема, депутат Володимир Ар’єв отримав за минулий рік зарплату в розмірі 435 692 грн, Ірина Геращенко - 517 173 грн. Крім того, є кошти на виконання депутатських повноважень (по 422 880 грн в рік), на компенсацію вартості проїзду (по 90 тис. грн на рік), а також на компенсацію вартості оренди житла або номера в готелі (по 237 250 грн на рік).

Верховна Рада
Верховна Рада

Зазначимо, що за минулий рік з державної скарбниці було направлено 2,6 млн грн на фінансову підтримку їдальні у приміщенні Верховної Ради. Така ж сума на харчування депутатів планується і в цьому році. А ще, на відміну від всіх простих українців, народні обранці безкоштовно лікуються і оздоровлюються. У підсумку з урахуванням всього на кожного може припадати до 100 тис. грн доходу з бюджету на місяць.

Ось, наприклад, за минулий рік нардеп Андрій Вадатурський, син відомого бізнесмена і засновника компанії "Нібулон", згідно з його декларації, отримав зарплату в розмірі 467 791 грн, а також гроші на виконання депутатських повноважень – 422 880 грн, на компенсацію вартості проїзду – 90 тис. грн, на компенсацію оренди номера в готельному комплексі "Київ" – 237 250 грн. Тобто в цілому з казни депутату виплатили 1 млн 217,9 тис. грн.

Нагадаємо, вибори до Ради за відкритими списками: українці взяли у свої руки те, на що не спромоглися депутати.

Раніше Знай.ua повідомляв, Жадан знайшов Притулі місце у новому парламенті: ведучий не тільки на сцені.

Також Знай.ua писав, прийшли відспівати Раду на прощання? Під стінами парламенту зібралися десятки священників.