Президент України Володимир Зеленський заявив у відеозвернення, що планує розширити список осіб, які підпадають під люстрацію. Про це він сказав у відеозверненні у четвер, 11 липня.

А у п'ятницю, 12 липня, глава держави вніс до Верховної Ради відповідний законопроект під №10444 з позначкою "невідкладний".

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Володимир Зеленський ініціював розширення дії закону про люстрацію на президента, депутатів, спікера, членів ВРЮ, які обираються чиновників і кандидатів. Чиновників пропонують люструвати за зловживання ними своїм службовим становищем при виконанні посадових обов'язків, уникнення відповідальності за дії, спрямовані на власне збагачення

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Президент України також наголосив у відеозверненні, що його команда не скасовує закон про люстрацію, як говорили про це інші чиновники. Зеленський сказав, що вони планують посилити цей закон. Зокрема, до переліку, які підпадають під люстрацію, запропонував додати президента України, всіх народних депутатів, головну ВР, членів уряду, Генпрокурора, голову СБУ, голів Антимонопольного комітету, голів Державної фіскальної служби та митниця, секретаря РНБО, керівництво оборонних підприємств.

Нагадаємо, що Зеленському запропонували змінити ЗСУ за прикладом Ізраїлю: "Не для парадів, а для війни".

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський передбачив статус російської мови на Донеччині

Також Знай.ua писав, Зеленський видав указ про поліпшення доступу до мобільного інтернету.