У мажоритарних округах на виборах до Верховної Ради України балотується 161 кандидат-однофамілець.

За інформацією Комітету виборців України (КВУ), з 199 округів в 48 серед кандидатів зареєстровані так звані клони, у яких однакові прізвища з більш рейтинговими політиками. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інформацію КВУ.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Найбільше однофамільців в УІО №133 (Одеська обл., М.Одеса) - 9 осіб. Зокрема, 4 людини з прізвищем Баранський, 2 - Дмитрук, 2 - Танцюра. На цьому ж окрузі балотується кандидат Олександр Зелінський, який є самовисуванцем , але в біографії вказує, що працює в ТОВ "Слуга Народу-ЗЕ". в УІО 137 (Одеська обл., г. Подольск) і УІО 34 (Дніпропетровська обл., смт Царичанка) зареєстровано по 8 чоловік-однофамільців ", - повідомили в КВУ.

Так, в УІО №137 балотуються три кандидати з прізвищем Гончаренко, двоє - з прізвищем Клим, один - Клімов, двоє - з прізвищем Муконін. У УІО №34 зареєстровано дві людини з прізвищем Ісаєв, двоє - Кравченко, двоє - Кришин, двоє - Чорний. У УІО 92 (Київська обл., М Узин) балотуються 7 кандидатів-однофамільців, УІО №33 (Дніпропетровська обл., М.Кривий Ріг) - 6 осіб. Так, в УІО №92 зареєстровано 4 людини з прізвищем Гудзенко, 3 - Ференец. У УІО №33 - два кандидата з прізвищем Бабенко, одна - Колесник, одна - Колесник, двоє - Ляденко.

"Всього в мажоритарних округах балотується 161 кандидат-однофамілець", - повідомили в КВУ.

У КВУ відзначають, що використання кандидатів-клонів на виборах є маніпулятивною технологією, мета якої - відібрати голоси у більш рейтингових кандидатів.

Разом з тим, наявність однакового прізвища з інших кандидатів не є юридичною підставою для скасування реєстрації такої особи, навіть якщо один з них є клоном рейтингових місцевих політиків.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, Дубинський поставив на лічильник "клонів" у Раді

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям розказали, як розпізнати депутатів-хамелеонів, які маскуються під "Слугу народу"

Також Знай.ua писав, ЦВК зареєструвала 66 кандидатів в народні депутати України, які мають однакові прізвища