Президент України Володимир Зеленський призначив головою Херсонської облдержадміністрації Юрія Гусєва.

Нового губернатора Херсонщини Зеленський представив на нараді 13 липня. Новоспечений голова області – колишній заступник міністра оборони.

Кандидатуру Гусєва на посаду голови Херсонської ОДА Кабміну запропонував сам Зеленський. І 26 червня уряд підтримав призначення Гусєва та голів ще 7 ОДА.

Що відомо про Юрія Гусєва?

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Раніше Гусєв був під №41 у виборчому списку партії "Слуга народу". Проте 13 червня він заявив, що передумав брати участь в парламентських виборах нібито через інформаційну атаку, але залишається в команді Зеленського і допомагатиме їй "в іншій ролі".

Інформація, що Гусєв може стати очільником Херсонщини, викликала багато запитань. Зокрема, у червні тоді ще живий нардеп Дмитро Тимчук стверджував, що Гусєв свого часу працював у Держінвестпроекті, коли його очолював Владислав Каськів. Останнього підозрюють у заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах.

Крім того, Гусєв мав сумнівну репутацію й на посаді заступника міністра оборони. Тимчук також нагадував, що навесні 2015 року Комітет нацбезпеки та оборони парламенту розглядав завищення ціни під час закупівлі пального для армії – плюс 6 тисяч гривень до ринкової ціни на тонну. Всього переплата склала 180 мільйонів гривень.

Гусєв у розслідуванні Комітету ВР фігурував як організатор тендеру. Схему тоді вдалося прикрити, на щастя для держбюджету. Однак, справа, порушена правоохоронцями, нічим не закінчилося.

Також, за словами Тимчука, Гусєв керував скандальною закупівлею житла для військовослужбовців.

Скандальна закупівля житла для військових, якою керував Гусєв

У 2015 році Міноборони з держбюджету виділило на закупівлю квартир для військових 1 мільярд 140,5 мільйона гривень. За ці гроші до кінця року планували придбати близько 2 тисяч квартир. Гроші виділили влітку, однак невідомо чому до кінця року купили тільки 75 квартир за 119 мільйонів гривень. При тому, що гроші були, програму покупки житла для бійців зірвали і долю решти суми невідома.

Относительно «новых лиц» В списке кандидатов в депутаты от «Слуги народа» просьба обратить внимание на Ю.Гусева (№41)....

Geplaatst door Dmitry Tymchuk op Zondag 9 juni 2019

Гусєв причетний до справи Гандзюк

За словами журналістки Ольги Худецької, Гусєв має причетний до справи про вбивство херсонської активістки та радниці мера міста Катерини Гандзюк. Аргументувала журналістка це тим, що Гусєв очолює громадське об’єднання "Земляцтво Херсонщини". А до ради цього об’єднання входить низка інших чиновників, ймовірно, причетних до загибелі активістки.

Серед цих осіб:

голова Херсонської облради Владислав Мангер: ймовірний замовник, підозрюваний в організації нападу на Гандзюк;

колишній голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв, якого сама Гандзюк також називала ймовірним замовником;

заступник Гордєєва – Євген Рищук: його також називають ймовірним замовником і бенефеціаром теми з розкрадання лісу, якому намагалася завадити Гандзюк;

помічник нардепа Миколи Паламарчука – Ігор Павловський: він також є підозрюваним у справі Гандзюк.

До слова, за 4 дні до смерті Гандзюк Гусєв нагородив Мангера відзнакою "За заслуги перед громадою".

За моїми даними, новим губернатором Херсонщини команда Зеленського планує призначити Юрія Гусєва. Про нього можна...

Geplaatst door Olga Khudetska op Zaterdag 15 juni 2019

Нагадаємо, в Дніпрі Володимир Зеленський вибивав з Кличком борги. Робочі Південного машинобудівного заводу зраділи візиту президента і скористалися нагодою, щоб поскаржитися на боржників.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський миттєво відреагував на вирок ветерану АТО Марківа

Також Знай.ua писав, США не підтримали пропозицію Зеленського змінити формат переговорів по Донбасу.