Президент України Володимир Зеленський дуже трепетно звернувся до політв'язня Олега Сенцова, який 13 липня відзначає свій 43-й день народження. Чоловік засуджений в Росії на 20 років.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Сенцов - український кінорежисер, сценарист, найбільш відомий глядачеві за фільмом "Гамер" (2012). 1 травня 2014 Олега Сенцова затримала в Криму Федеральна служба безпеки Російської Федерації. Пізніше його перевезли в Москву, в слідчий ізолятор в Лефортово. Кінорежисера звинуватили в тероризмі і незаконному зберіганні зброї. Це вже 6 день народження в ув'язненні.

Режисер Олег Сенцов, бранець Кремля
Режисер Олег Сенцов, бранець Кремля

Володимир Зеленський на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook привітав Олега з днем народження, а так само, пообіцяв йому багато років вільного життя.

Популярні новини зараз
З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

"Для мільйонів людей в Україні і в усьому світі ви є взірцем незламності та гідності. Бажаю вам міцного здоров’я, адже зараз воно є вашою головною зброєю у цій боротьбі. Ми не маємо чого вам сьогодні подарувати, крім непохитного зобов’язання битися за свободу для вас і всіх в’язнів. Сьогодні ми були у Чонгарі, зовсім близько до вашого дому. Вірю, що ви скоро зможете туди повернутись, і попереду буде багато років вільного життя та нових творчих здобутків." - написав гарант.

Українці в коментарях підтримали президента:

"Володимир, Ви молодець. Народ з Вами! Так тримати, ще ніколи в історіі Украіни, люди так не любили свого президента, як зараз.", "Пане Володимир! З задоволенням читаю кожен ваш пост. Ви йдете вірним шляхом.", "Олег, тримайся! І дякую Вам, Володимире Олександровичу, що не забули про нього", "Вітаємо Олега! Чекаємо його вдома, в Україні"

Нагадаємо, політв'язень Кремля Клых оголосив голодування, звернувшись до Зеленському.

Як повідомляв Знай. ua, родичі політв'язнів терміново звернулися до Зеленському.

Також Знай. ua писав, що українці вийшли на вулиці на підтримку Сенцова.