Володимир Зеленський став першим українським президентом, який відвідав адміністративний кордон з окупованим Кримом. В ході візиту президент дав розпорядження до кінця року завершити облаштування пунктів пропуску з непідконтрольною територією півострова.

Президент України Володимир Зеленський в суботу, 13 липня відвідав контрольний пункт в'їзду-виїзду "Чонгар" в Херсонській області на адміністративному кордоні з окупованим Крим. Цей візит став першим з 2014 року відвідуванням главою держави адмінкордону з анексованим півостровом. Про це в суботу, 13 липня, повідомляє прес-служба гаранта.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

В ході робочої поїздки главі держави показали інфраструктуру контрольно-пропускного пункту і умови, в яких люди проходять контроль для перетину адмінкордону.

Також Зеленський поспілкувався з людьми, які прямували в бік півострова, і з жителями довколишніх районів.

Новий глава Херсонської області Юрій Гусєв зазначив, що на пунктах пропуску люди "страждають від відсутності належної інфраструктури", яку не створили з 2014 року.

Президент Володимир Зеленський в ході візиту обговорив облаштування КПВВ "Чонгар" і КПВВ "Каланчак". За словами учасників зустрічі для облаштування двох пунктів пропуску досить 100 мільйонів гривень, однак на даний момент на ці цілі виділено 70% цієї суми. Глава держави пообіцяв присутнім, що сприятиме вирішенню питання фінансування облаштування КПВВ.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Нагадаємо, Зеленський пригрозив новопризначеному губернатору Херсонщини звільненням, якщо той до кінця року не забезпечить повне облаштування КПВВ "Чонгар" і "Каланчак" на адмінкордоні з окупованих Кримом.

Як повідомляв портал Знай.ua, 13 липня Зеленський призначив головою Херсонської облдержадміністрації Юрія Гусєва.

Також Знай.ua писав, в Дніпрі Володимир Зеленський вибивав з Кличка борги.