В Україні активно тривають передвиборчі перегони. Лідирує партія президента Володимира Зеленського "Слуга народу". Однак вона має обмаль шансів отримати більшість у парламенті та потребуватиме партнера для формування коаліції.

Навіть якщо партія б і перевершила очікування, набравши понад 50% місць за списком та в одномандатних округах, їй все одно було б доцільніше мати партнера, аби проводити необхідні закони у наступні 5 років, пише Голос Америки.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Експертка Мелінда Геринг заявила, що партія Зеленського насправді поділена на певні групи. Ймовірну, президенту буде важко втримати їх разом та рухатися в одному напрямі.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

"У Зеленського є люди шоу-бізнесу, в яких немає політичного досвіду. Вони ніколи раніше не були в парламенті. Потім - прошарок антикорупційних активістів - у відповідь на запит на нові обличчя. Також у списку є люди Коломойського. Це велике питання, як довго він може тримати цю групу разом", - говорить Геринг.

Раді доведеться зіткнутися з багатьма проблемами і їй буде потрібна більше голосів ніж половина складу. Володимир Зеленський не створить коаліцію з блоком Медведчука, тому що це автоматично викличе величезний протест громадян, які підтримують європейську інтеграцію України.

Святослав Вакарчук
Святослав Вакарчук

Найімовірніше, партія "Слуга народу" створить коаліцію з партією Святослава Вакарчука "Голос" або з партією Юлії Тимошенко "Батьківщина". На думку вашигтонських експертів, партія Голос є найбільш цікавим феноменом цих виборчих перегонів. Однак залишається ймовірність, що "Голос" не подолає 5%-ий бар’єр, оскільки він постраждав як від нерішучості Вакарчука під час попереднього виборчого циклу, так і від перенесення виборів на літо.

Нагадаємо, що Зеленському запропонували змінити ЗСУ за прикладом Ізраїлю: "Не для парадів, а для війни".

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський передбачив статус російської мови на Донеччині

Також Знай.ua писав, Зеленський видав указ про поліпшення доступу до мобільного інтернету.