З'явились нові докази того, що захоплення українського Криму серед інших російських військ здійснював 234-й десантно-штурмовий полк Росії.

Відповідні дані оприлюднили в мережі волонтери міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm. Зазначається, що вони зібрали інформацію про ще трьох учасників кримської спецоперації - військовослужбовців в / ч 74268, дислокація - м Псков, Росія.

Загалом InformNapalm розкрив більше 10 епізодів з фактами участі військових цієї дивізії як в окупації Криму, так і в захопленні бурових вишок "Чорноморнафтогазу" і у бойових діях на Донбасі.

"Нове розслідування показує, що військові РФ усвідомлювали, що їх перекидають в Україні і вони виконували злочинний наказ на території іншої держави", - підкреслюється в статті.

Серед росіян, які причетні до незаконних дій Росії в Криму, були помічені:

Лаугін Денис Олександрович (народився 27.05.1994; проживає в м. Істра Московської області).

9 березня 2014 року в своєму акаунті в соцмережі він опублікував знімок, на якому стоїть біля вагона поїзда. Військовий підписав фото: "Їдемо, їдемо ..."

Наступну фотографію він завантажив 21 травня з коментарем: "Повертаємося (пока, Україна ...)"

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

26 червня 2014 в альбомі Дениса Лаугіна з'явилася фото посвідчення до медалі за окупацію Криму.

Крім того, на сторінці Лаугіна в соціальній мережі є фото польового табору в селищі міського типу Струги Червоні в Псковській області.

Болотов Андрій Сергійович, народився 09.05.1994, проживає в м. Воронеж. Цей росіянин є товаришем по службі Лагуніна, на своїй сторінці в одній з соцмереж Болотов публікував фото того ж табору.

Він також хвалився фотографією з медаллю за окупацію Криму.


Олександр Рахманін (народився 12.06.1992, живе в м Железногорськ Курської області). Він позначений як товариша по службі у списку друзів Болотова.

На своїй сторінці в нотатках написав: "Поїхав в Україну 07.03.14". Пізніше сестра Рахманіна опублікувала фото брата з медаллю за окупацію Криму.

Посвідчення до медалей за окупацію Криму підписував командир 234-го ДШП підполковник Олег Грицаєв.

Нагадаємо, InformNapalm показав секретні кадри анексії Криму

Як повідомляв портал Знай.ua, злочини Путіна на Донбасі потрапили на відео

Також Знай.ua писав, волонтери InformNapalm виявили ще один доказ незаконної присутності путінських найманців на окупованих територіях Донбасу