Лідер партії "Голос" і музичної групи "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук запропонував ініціативу, як покарати тих політиків, які ведуть переговори з Росією, але не уповноважені на це. Відповідну заяву він зробив на прес-конференції.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Вакарчук переконаний, що кримінальне покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років – найкраще рішення. Він стверджує, що подібна практика застосовується в багатьох країнах.

як приклад лідер партії "Голос" привів Акт Логана, прийнятий в США в 1799 році. Він передбачає кримінальну відповідальність за будь-які переговори з тими країнами, у яких виникають конфлікти з США.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Ми пропонуємо подібний за духом і змістом закон. Його повна назва буде "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони сепаратистських переговорів з представниками держави-агресора", заявив Вакарчук.

Так, він пропонує змінити статтю 111 Кримінального кодексу України "Держзрада" і додати в неї можливість застосування покарання за переговори з Росією. Він пропонує позбавляти переговірників волі на термін від 13 до 15 років і забороняти їм займати певні посади на строк до 5 років.

Бойко на переговорах у Росії

Крім того, Вакарчук вважає необхідним зобов'язати Службу безпеки реагувати на такі переговори.

Нагадаємо, Вакарчук назвав головну умову для повернення Сенцова в Україну.

Як повідомляв Знай. ua, вивчаємо партійні списки кандидатів від партії "Голос" Вакарчука і робимо прогноз на вибори.

Також Знай. ua писав, що Притула вибухнув через перепалки Вакарчука і Тимошенко по газу.