Днями відбулася зустріч в "нормандському форматі" на рівні політичних радників. Водночас українцям повідомили, за яких умов може відбутися зустріч лідерів держав "нормандської четвірки", в тому числі президента України Володимира Зеленського та президента РФ Володимира Путіна.

Про це висловився заступник голови Офісу президента Вадим Пристайко, - пише "Сьогодні".

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Володимир Зеленський - президент України

За словами представника Зеленського, наступна зустріч також відбудеться на рівні політичних радників.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Зустріч лідерів повинна відбутися якомога швидше. Але ми не можемо про це говорити, поки не будуть виконуватися певні домовленості. Лідери зустрічалися не так багато разів. Їх завдання – зафіксувати домовленості, ті, які виконані. І окреслити подальші кроки, які лідери готові підтримати. Наступна зустріч в "нормандському форматі" відбудеться на моєму рівні і на рівні моїх колег. На наступній зустрічі будуть розглянуті результати. За результатами цієї зустрічі буде рекомендація зустрічі лідерів держав", – розповів Пристайко.

Володимир Путін

Дипломат зазначив, що головне завдання – уповноважити наші команди на виконання домовленостей, досягнутих радниками президентів.

"Наприклад, розробити концепцію з розмінування. Це складний етап, ми щойно ухвалили новий закон про протимінну діяльність. Тому потрібно узгодити норми нового закону з тим, як буде розроблена концепція. Коли будуть досягнуті ці домовленості, ми зустрінемося вчотирьох, подивимося, що зроблено, а що не зроблено. І на основі цієї зустрічі ми пропонуватимемо зустрітися лідерам", – підкреслив Пристайко.

Нагадаємо, Путін натякнув про ймовірність обміну полоненими.

Як повідомляв портал Знай.ua, дипвідомство Російської Федерації прокоментувало перемовини з українською стороною.

Також Знай.ua писав про те, що стало відомо, скільки моряків зміг витягнути Володимир Зеленський з лап Путіна.