Представник України в Раді безпеки ООН Володимир Єльченко жорстко відповів російському дипломату, який заявив про утиски російськомовного населення законом про мову. Гучну заяву було зроблено у вівторок, 16 липня.

"Закон про мову не має жодного відношення до питань, які повинен обговорювати Радбез, оскільки регулює внутрішню політику. Країна, яка століттями придушувала українську мову, не повинна вказувати нам, якою мовою ми повинні говорити і писати!" – заявив Єльченко.

Саміт ООН
Саміт ООН

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Представник зазначив, що на даний момент по всьому світу відкриваються школи з україномовним навчанням, у той час як Росія продовжує проявляти неповагу у даному питанні.

"У Росії, де проживає близько 3 млн українців, немає жодної української школи. В Криму було 7 українських шкіл до анексії Криму. Окупаційна влада закрила всі українські школи. Нагадаю слова з притчі: "Ти, лицеміре, вийми спершу колоду з ока твого, і тоді побачиш, як вийняти скалку з ока брата твого". Це наша внутрішня справа, і ми самі розберемося з цим з допомогою наших партнерів, включаючи міжнародні інститути", – підкреслив представник України.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадаємо, Волкер попередив Україну про головний етап повернення полонених моряків.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський зустрівся з найбільшим другом України.

Також портал Знай.ua писав, Порошенко і Гройману показали, куди відправити дітей на літо.