Президент України Володимир Зеленський заявив, що встановив нові правла для олігархів - на кожного з них чекає "велике фінансове навантаження".

Про це він розповів в інтерв’ю, опублікованому на Youtube-каналі Зе!Президент.

Зокрема президент розкрив деталі зустрічі з Рінатом Ахметовим.

"Зустрілися з Ахемтовим, поставили умови, що ми скасуємо Роттердам+ - і ми його скасували… Він купив 200 швидких для дитячих поліклінік і лікарень. І будемо презентувати йому інвестиційний документ, щоб він вкладав (хоча він про це ще не знає) великі гроші в медицину та інфраструктуру Донбасу", - сказав Зеленський.

За словами президента, це "нормальний формат роботи з олігархами". Володимир Зеленський впевнений, що всі олігархи, за якими немає криміналу, повинні інвестувати в Україну багато грошей, "які вони різними шляхами заробили".

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Бо якщо є кримінал, то будемо саджати. На яких нема криміналу, повинні вкладати гроші", - зазначив Зеленський.

За новими правилами, олгархам не дадуть бути монополістами, їм доведеться від багато чого відмовитись а також платити податки.

"Будуть нові правила, вони повинні платити податки. І вони знають, що ми їм не дамо бути монополістами. Від чогось доведеться відмовлятися їм. Вони всі вже про це знають", - наголосив президент.

Нагадаємо, з 1 липня 2019 року в Україні припинила діяти формула "Роттердам+"

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський пішов назустріч євробляхерам і пообіцяв розібратись із космічними штафами.

Також Знай.ua писав, в новому енергоринку ціна на електроенергію ДТЕК Ахметова впала на 25%.