В українських силовиків вистачає можливостей, щоб забезпечити безпеку на позачергових парламентських виборах.

У неділю 21 липня в Україні пройдуть позачергові вибори до Верховної Ради. Безпеку на виборах вперше буде забезпечувати авіація МВС.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Дуже важливо - щоб вибори пройшли спокійно, законно і чесно. У МВС є сили, засоби та мотивація для забезпечення безпеки і законності ", - запевнив він.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Міністр також розповів, які сили будуть забезпечувати порядок 21 липня.

"У день голосування буде задіяно додатково 132 500 Співробітників Види МВС (Нацполіціі, Нацгвардії, прикордонної, міграційної, рятувальної служб), включаючи оперативне чергування груп швидкого реагування, спецназ і - вперше (!) - систему авіаційної безпеки МВС", - написав міністр.

Крім того, будуть посилені контроль державного кордону, протипожежні та піротехнічні підрозділи.

Виборцям Аваков нагадав правила поведінки на ділянці: на вибори заборонено приносити символіку партії, не можна голосувати за іншу людину, виносити бюлетень, показувати або фотографувати заповнений бюлетень, опускати в урну чужі бюлетені і навмисне псувати бюлетень.

Нагадаємо, у "Слуги народу" допускають варіант коаліції з партією Святослава Вакарчука "Голос" і ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко.

Як повідомляв портал Знай.ua, експерти розкрили цікаві деталі про те, з ким доведеться об'єднуватися "Слузі народу" Зеленського

Також Знай.ua писав про те, хто має найбільше шансів виграти на мажоритарних округах