Дострокові парламентські вибори в Україні відбудуться вже у неділю, 21 липня. У суботу, 20 липня, триває день тиші, коли будь-яка політична агітація заборонена, а на виборчих дільницях - останні приготування. Однак вибори до Верховної Ради України опинилися на межі зриву в Індії.
Про це йдеться у листі МЗС, який отримали всі українські посольства за кордоном,
Читай Знай.ua оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Так, на дільниці для голосування в Індії передали печатки, які були використані для президентських виборів. Повторно такі печатки застосовувати не можна.

Міністерство закордонних справ України попередило посольства про неприпустимість передачі виборчим дільницям з виборів депутатів до парламенту печаток виборчих дільниць з виборів президента. Ці печатки мали бути повернуті у МЗС відразу після президентських виборів.

У МЗС повідомили, що такі безвідповідальні дії посольства в Індії вже привели до псування всіх бюлетенів і загрози зриву голосування 21 липня. У відомстві також нагадали, що посли несуть персональну відповідальність за зрив підготовки до голосування.

Друк бюлетенів для голосування

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Зазначимо, що у день виборів, 21 липня, дільниці на всій території держави будуть відкриті о 8:00 і закриються о 20:00. За місця у парламенті дев'ятого скликання боротимуться 22 партії. Вибори відбуватимуться за змішаною системою: половину депутатів обиратимуть за партійними списками, інших - у мажоритарних округах.

Нагадаємо, парламентські вибори 2019: список партій і останні рейтинги.

Як повідомляв портал Знай.uа, українці вірять у "Слугу народу" Зеленського і "Голос" Вакарчука, а Порошенка втомилися бачити в Раді.

Також портал Знай.ua писав Зеленський за кермом Tesla терміново звернувся до українців.