У неділю, 21 липня, пройшли позачергові вибори до Верховної Ради України. За результатами екзит-полів, зі значним відривом перемагає партія Володимира Зеленського "Слуга народу". У партії заявили, що в новій Верховній Раді законопроекти будуть ставитися на голосування тільки один раз, як це дозволено регламентом.

Про це сказав глава президентської політсили Дмитро Разумков, зазначивши, що попереднє скликання ВРУ грубо порушувало закон, повідомляє Обозреватель.

Читай Знай.ua оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Це ніщо інше, як порушення чинного законодавства, бо регламент цього не передбачає. Це може створити велику проблему для українського суспільства і держави, тому що багато законів приймалися з порушенням регламенту і це може привести до проблем з виконанням цих законів, якщо хтось захоче їх скасувати", – пояснює політик.

Дмитро Разумков
Дмитро Разумков

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Водночас, Разумков стверджує, що новий парламент не буде порушувати регламент.

"А те, що зараз відбувається в Раді, іноді нагадує цирк, іноді дитячий сад, коли спікер 28 раз намагається умовити народних депутатів зайняти свої місця і 17 раз голосувати виборчий кодекс, ну це неповага до себе, до людей, до закону, до Верховної Ради. Але я сподіваюся, що це вже скоро закінчиться. Ми будемо голосувати так, як передбачено регламентом", – заявив глава "Слуги народу".

Зараз у штабі президентської партії вітають одне одного, адже за різними даними екзит-полів, вони набрали від 42 до 44% голосів українців.

Після оприлюднення даних екзит-полів Володимир Зеленський заявив у штабі партії, що пріоритет їхньої влади — це припинення війни на Донбасі, повернення моряків і полонених в цілому. Дати президент поки не називає. Також Зеленський пообіцяв, що в Україні з'явиться новий Генеральний прокурор, і це точно буде не Юрій Луценко.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Нагадаємо, що Разумков пригледів собі нову посаду в Раді: лідер "Слуги народу" спантеличив українців заявою.

Як повідомляв портал Знай.ua, екзит-пол парламентських виборів 2019: як проголосувала Україна.

Також Знай.ua писав, що фальсифікації на виборах: члени комісій масово отримують дивні sms - "карається законом".