З'явилася інформація, що Центральна виборча комісія (ЦВК) вже опрацювала 93% протоколів, за даними яких до Верховної Ради проходять п'ять політичних партій. Варто зазначити, що в напруженій боротьбі партія "Батьківщина" обійшла політсилу колишнього президента України Петра Порошенка "Європейська солідарність".

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За даними підрахунку партії отримують таку підтримку виборців:

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

"Слуга народу" - 43,12%

"Опозиційна платформа — За життя" - 13,03%

"Батьківщина" - 8,18%

"Європейська солідарність" - 8,14%

"Голос" - 5,87%

Інші партії набирають менше 5%, необхідних для проходження в парламент. Якщо врахувати ці дані і додати попередні результати голосування по мажоритарних округах, то партія "Слуга народу" може самостійно створити коаліцію у складі 250 депутатів.

"Радикальна партія Олега Ляшка" отримує підтримку 4% виборців, "Сила і Честь" - 3,8%, "Опозиційний блок" - 3,06%, "Українська стратегія Гройсмана" - 2,32%, "Партія Шарія" - 2 , 24%, "Свобода" - 2,17%.

Нагадаємо, команда Зеленського оголосила нові дострокові вибори: "Не розслабляйтеся".

Як повідомляв Знай.uа скандальна Ніцой назавжди запам'ятає парламентські вибори 2019: залишилася ні з чим.

Знай.uа писав, Волкер привітав українців з виборами і звернувся до Зеленському: скоро зустрінемося.