В Україні всього за пару місяців відбулись президентські та парламентські вибори. Зі зміною влади з'явились і нові теми, які активно обговорюються - дехто лякає українців проросійським реваншем, інші обурюються надзвичайною активністю Андрія Портнова, а треті звинувачують прокурорів в нездатності довести звинувачення.

У той же час чиновники часів Януковича десь живуть і їхнє життя теж не стоїть на місці. Про те, кого з соратників президента-втікача більше не переслідують, а хто з них досі перебуває під санкціями, кого як і раніше шукає Інтерпол, і хто все ще фігурує в кримінальних справах, пише видання "Слово і діло".

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Так, наприклад, Андрій Клюєв, якого ледь не зареєстрували кандидатом в народні депутати на позачергових парламентських виборах, ще з 2017 роки не розшукується Інтерполом, а санкції з нього зняли вже у 2019 році.

Андрій Портнов, який нещодавно повернувся в Україну, подав купу позивів проти Порошенка і запропонував ідею розширення люстрації, яку в підсумку ініціював у парламенті президент Зеленський, перебував під санкціями лише рік (з 2014 до 2015 року). Портнова в розшук Інтерполом не оголошували взагалі, а кримінальне провадження, в якому він фігурував, закрили.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Варто зазначити, що Юрій Луценко ще в грудні 2018 пообіцяв, що на початку 2019 буде завершено слідство у справах Януковича, Захарченка та Якименка щодо розстрілів на Майдані. Однак ні в одній справі Майдану слідство не може бути завершено за заочною процедурою, оскільки правила, які дозволяли проводити заочну процедуру, перестали діяти після того, як офіційно запрацювало Державне бюро розслідувань.

Нагадаємо, Апеляційний суд Києва звільнив колишнього регіонала і соратника Януковича Олександра Єфремова з-під варти.

Як повідомляв портал Знай.ua, екс-регіонал і глава АП часів Януковича Андрій Клюєв намагався взяти участь в дострокових парламентських виборах України.

Також Знай.ua писав, Європейський суд скасував санкції проти Януковича та його соратників