Луценко незаконно втрутився у справу про закупівлю Міноборони бракованих бронежилетів. Про це заявив керівник групи прокурорів ГПУ у даній справі.

Генпрокурор України Юрій Луценко дав незаконні вказівки по справі про закупівлю Міністерством оборони 11 тисяч бракованих бронежилетів для українських воїнів. Луценко дав розпорядження призначити іншу експертизу в цій справі в іншу експертну установу, чим незаконно втрутився в процес розслідування.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Про це у п'ятницю, 26 липня заявив прокурор третього відділу процесуального управління наглядової діяльності Генеральної інспекції Генеральної прокуратури України Микола Середа. Свою заяву Середа зробив під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Прокурор розповів, що Луценко йому висунув ультиматум.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

"Не всі посадові особи бажають виконувати запит суспільства і вказівки президента у цій справі. 17 липня Луценко дав незаконну вказівку про призначення іншої експертизи в іншу експертну установу у цій справі ... Мені було висунуто ультиматум - або ви приймаєте таке рішення, або будете звільнені . Ця вказівка - незаконна і мною не була виконана ", - сказав Середа.

За його словами, підстав для проведення іншої експертизи в іншому закладі у даній справі не було.

Середа зазначив, що балістичні характеристики ці бронежилети не витримали. Таких неякісних бронежилетів було поставлено 11 тисяч.

Також він сказав, що на складах Міноборони браковані бронежилети взяли під тиском заступника міністра оборони, не уточнивши його прізвища.

Крім цього, Середа розповів, що під час слідчих дій було встановлено, що Міноборони планувало закупити 20 тисяч бронежилетів, хоча необхідності в цьому не було.

"На складах була необхідна кількість бронежилетів цього ж класу. Чому було прийнято рішення про закупівлю Міноборони цих бронежилетів, ніхто не може пояснити", - зазначив Середа.

Нагадаємо, Зеленський розповів, коли почнуться "посадки корупціонерів".

Як повідомляв портал Знай.ua, Луценко загадково зник після виборів у Раду

Також Знай.ua писав, у Зеленського назвали прізвища ймовірних спікера і генпрокурора.