Голова штабу партії Зеленського "Слуга народу" Олександр Корнієнко поділився планами команди провести адміністративну реформу, в результаті якої будуть укрупнені райони і введений інститут префектів. Про це пише LB.ua.

Так, реформа передбачає розширення повноважень місцевої влади і, відповідно, зменшення ролі таких елементів, як держадміністрації і заміну їх на префектури, які будуть стежити за законністю рішень місцевих рад.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За словами Корнієнка, при такій моделі "потужний районний рівень не сильно потрібен".

"Тому мова йде про укрупнення районів, якими буде займатися префект", — пояснив політик.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Згідно заявленим головою штабу партії "Слуга народу" планам, буде скорочено кількість районів до ста. Зараз же їх 490, уточнив Корнієнко.

Нагадаємо, оприлюднено повний список зірок, які потрапили в Раду від "Слуги народу" Зеленського.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський назвав 5 претендентів на крісло губернатора Одеської області.

Також портал Знай.uа писав, що місце Уляни Супрун може зайняти засновник клініки "Борис" Михайло Радуцький, а міністром освіти і науки стане Сергій Бабак.