Держава підтримає і забезпечить фінансування Суспільного телебачення, але воно повинно виходити на певні показники ефективності в своїй роботі.

Про це заявив заступник голови Офісу президента України Кирило Тимошенко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Ми кілька разів зустрічалися з керівництвом Громадської, з донорами, які йому допомагали. Ми будемо гарантувати Громадському мовленню фінансування, яке буде забезпечувати Кабмін. Але у них буде чіткий KPI (ключові показники ефективності) ми це розуміємо по фідбеках донорів", - сказав Тимошенко.

Заступник голови Офісу президента вказав, що Громадському допоможуть позбутися усього, в чому немає необхідності.

"Зараз на Громадському мовленні працює 4,5 тис. оловік. Так, раніше їх було, якщо не помиляюся, 7,5-7,8 тисяч, але це все одно занадто. Багато будівель та іншого, в чому немає необхідності. Вони не могли добитися, щоб уряд дозволив їм це продавати. Для цього є майданчик "ProZorro.Продажі", - зазначив він.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Заступник голови ОПУ підкреслив, що Офіс президента допоможе і забезпечить Суспільне фінансуванням, і при цьому будуть чіткі ключові показники ефективності (КРІ) від Кабміну.

"Нас можуть звинуватити, що ми можемо так на них впливати, але нехай ніхто не забуває, що там головний акціонер - це Кабінет міністрів України, який виділяє кошти, і він має право вимагати виконання чіткого KPI. Це не тільки рейтинг, хоча це основне , а ще багато різних завдань. Не справились - значить, має бути інше керівництво, інший менеджмент", - пояснив він.

Тимошенко зазначив, що канал з такою невеликою часткою аудиторії не може працювати за ті гроші, які на нього виділяються.

"Ми не хочемо урізати фінансування, ми хочемо дати його, але побачити результат за ці кошти", - вказав заступник голови ОПУ.

Нагадаємо, звільнення Зураба Аласанії з посади гендиректора "Суспільного" скасовано та визнано незаконним.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зураба Аласанію звільнили з посади через невисвітлення подій за участю президента Порошенка.

Також Знай.ua писав, засновник 112 Україна попросив Зеленського повернути телеканал