Нагружать все больше нас
Стали почему-то.

У Трускавці повним ходом йде навчання новообраних народних депутатів від партії «Слуга народу». Їм належить за тиждень пройти своєрідний «курс молодого бійця», щоб уже восени приступити до виконання своїх законодавчих обов'язків зі знанням справи.

Треба сказати, що за «зелених» депутатів взялися добре. Розклад було сформовано таким чином, що нормально відпочити вийшло б тільки вночі, під час сну.

Але вже перший навчальний день показав, що більшість з «учнів» з більшою ретельністю проводять час у своїх телефонах і в бесідах з колегами, ніж слухають лекторів.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Чого навчають?

Це питання, напевно, поставив кожен з українців, коли дізнався про інтенсив для майбутніх парламентаріїв, який проходить у найдорожчому готелі Трусковца Rixos Prykarpattya (вартість номера стартує від 3600 гривень за добу - авт.) І треба сказати, що поради, які дають майбутнім законодавцям, викликають деякі питання і сумніви.

Як ми бачимо, виявляється основне покликання депутата - це голосування, а давати інтерв'ю - це зло. До речі, цією порадою багато хто проходять інтенсив відразу ж вирішили скористатися.

Якщо до першого навчального дня, член партії «Слуга народу» Ганна Коваленко, яка пройшла в парламент під 36 номером, обіцяла кореспонденту Знай.ua розповісти про свої емоції від навчання, про те що сподобалося і не сподобалося, як проводять депутати вільний час, то вже наступного дня - вона перестала виходити на зв'язок. А що поробиш: інтерв'ю - зло!

Але зате для загального фото завжди є час

Також майбутню політичну еліту вчать тому, що важливо запам'ятатися, а не просто відбути свій номер під куполом. У всякому разі, це дає зрозуміти опитування, яке проводили серед новоспечених депутатів.

Як ми бачимо, левова частка «учнів» впевнені, що через п'ять років про них знатиме вся Україна. Головне, щоб вони були відомі з позитивного боку, тоді їх популярність зіграє їм тільки на руку.

«Враження від навчання позитивні, - підвів підсумок двох днів у Трускавці член партії «Слуга народу» Юрій Камельчук. - Все працюють активно. Теорії мало. Є конкретика державного управління. Знання закріплюємо в групових дискусіях за реальною проблематикою».

Судячи з усього, чоловікам подобається вчитися

Також за його словами, крім вивчення правил роботи, депутати тренуються думати нестандартно, приймати групові рішення і захищати власні пропозиції.

Курортні романи

Не варто забувати, що Трусковець - курортне місто, а серед майбутніх нардепів IX скликання дуже багато молодих людей, тому не можна виключати курортний роман. Адже депутати - це теж люди.

«Тут дуже багато красивих дівчат, - розповів нам один з Зе учнів, який побажав залишитися невідомим. - Але тут також і багато преси приїхало, ловлять нас в курилках і парках, тому усамітнитися майже неможливо».

До речі, однією з чільних і яскравих соратниць Володимира Зеленського можна вважати члена партії «Слуга народу» Ірину Аллахвердиеву. Як тільки вона з'явилася у Трускавці, вся чоловіча увага була прикута тільки до неї.

Яскрава блондинка в команді президента

Взагалі ж дійсно, в більшості своїй «учні» проводять час у зелених зонах на лавочках, або роз'їжджають на електробайках, як це робив директор Київської школи економіки, який змушує «гризти» граніт науки, Тимофій Милованов.

Під мікроскопом

Варто відзначити, що пильна увага до молодих народних обранців виявляє не тільки громадськість, але і їх вчителя і старші товариші. Намагаються дізнатися один одного краще.

«Розповім вам великий секрет. У Трускавці новообраних студентів не вчать, а вивчають. Створюють їх повний психологічний портрет, з усіма слабкими місцями, за допомогою яких ними можна маніпулювати і керувати. Відразу беруть під повний контроль», - поділилася з нами своєю думкою політичний експерт Тетяна Лупова.

Важко в навчанні - легко в бою

Про те, який же результат принесе це навчання, можна буде судити вже досить скоро. Перше пленарне засідання новообраного парламенту має пройти не пізніше 9 вересня 2019 року. Так що будемо сподіватися, що серед Зе команди буде більше відмінників, ніж двієчників.

Нагадаємо, Кошовий з Кварталу 95 метал блискавки в прямому ефірі, такого від нього не чув навіть Зеленський.

Як повідомляв Знай.uа зірка Кварталу 95 виходить заміж, пропозицію руки і серця отримала просто на сцені.

Знай.uа писав, Зеленський зробив це вперше: вся Україна побачила улюбленого чоловіка президента.