В середині липня у Володимира Зеленського заявили про наміри звільнити низку послів. Серед них був і посол України в США Валерій Чалий. А вже 19 липня з'явилися відповідні укази президента.

Новим послом України в США може стати дипломат Олег Шамшур, який зараз очолює українське диппредставництво у Франції. Про це повідомляє ВВС Україна.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Повідомляється, що Офіс президента розглядає кількох кандидатів на посаду посла в США. За однією інформацією, дехто з них відмовився їхати до Вашингтона, за іншою - їх не погодили Штати. Тож процес затягнувся.

Зараз як можливих кандидатів в дипломатичних колах називають посла України у Франції Олега Шамшура, який вже очолював українське посольство у Штатах. За даними видання, Шамшур в ці дні якраз знаходиться в Києві.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Серед можливих кандидатів також називають посла України в Ізраїлі Геннадія Надоленка - він кадровий дипломат і працював в посольстві України в США. Однак сам він у коментарі журналісту назвав цю інформацію "чутками".

Олег Шамшур

Що відомо про Олега Шамшура

Олег Шамшур - кадровий дипломат, він уже очолював посольство України в США в 2005-2010 роках. Перед цим (2004-2006 рр.) був заступником міністра закордонних справ України.

З 13 жовтня 2014 року Шамшура призначено Надзвичайним і Повноважним Послом України у Франції.

З 30 березня 2006 по 12 травня 2010 Шамшур був також Надзвичайним та Повноважним Послом України в Антигуа і Барбуда за сумісництвом.

Нагадаємо, 19 липня президент Володимир Зеленський провів анонсовані масові звільнення в посольствах - звільнено 11 дипломатів

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський підписав 22 кадрові укази, якими звільнив від займаних посад голів районних адміністрацій у Києві, Рівненській, Харківській і Хмельницькій областях.

Також Знай.ua писав, Зеленський пригрів "сірого кардинала" Порошенка і Януковича