На всій території колишнього Радянського союзу президент України Володимир Зеленський сприймається як уособлення оновлення. Чого неможливо сказати на адресу президента Росії Володимира Путіна.

Про це стало відомо завдяки повідомленням австрійського видання Die Presse.

"Тут — пошуки змін, там - авторитарний принцип стабільності: політичні процеси в Україні та Росії йдуть протилежними шляхами", - пише видання Die Presse.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

"На пострадянському просторі президент України Володимир Зеленський сприймається як уособлення оновлення. Це не дивно, враховуючи те, що в інших країнах при владі тривалий час стоять старіючі директора колгоспів і колишні офіцери КДБ", - зазначає журналістка Ютта Зоммербауер.

Путін
Путін

"В Росії люди Володимира Путіна роками правлять завдяки мантрі, яка полягає в тому, що тільки стабільність може сприяти розвитку країни. В Україні з часів проголошення незалежності в 1991 році все якраз навпаки: там чарівним словом є "зміни", навіть якщо вони даються дорогою ціною", - йдеться в статті.

Ця логіка допомогла і Зеленському прийти до влади, проте рішення про це прийняли виборці, а не хтось замість них. Кремлівська еліта, яка різко втрачає популярність серед населення, діє за перевіреним сценарієм і воліла б усунути будь-який критичний голос. А причин для критики достатньо: економічний застій, менталітет самообслуговування еліт, скорочення в соціальній сфері та освіті. У "керованої демократії" Росії все більше "труднощів з керуванням", додають у виданні.

Нагадаємо, Богдан розніс Кличко в пух і прах однією фразою: хто насправді керує Києвом.

Як повідомляв Знай.uа дерибан бюджету Києва на десятки мільйонів: як столичні "схемники" намагаються пролізти в "Слугу народу".

Знай.uа писав, дні Кличка закінсуються, скандальному меру приготували жорсткий вирок: "Старий хворий кіт".