Останні кілька тижнів в ЗМІ активно обговорюються кандидати на пост глави нового уряду. Спочатку список претендентів складався з п'яти осіб: представник України в МВФ Владислав Рашкован, глава правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, виконавчий директор групи "Нафтогаз" Юрій Вітренко, секретар РНБО Олександр Данилюк і колишній глава МЕРТ, а зараз голова наглядової ради Укроборонпрому, Айварас Айварас Абромавичус.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Минулого тижня список поповнив заступник глави Офісу Президента Олексій Гончарук, який раніше був керівником офісу ефективного регулювання (BRDO) - експертно-аналітичного центру, який фінансується за рахунок грантів Європейського Союзу, і був радником віце-прем'єра Степана Кубіва.

За останньою інформацією ніхто з "шістки" насправді не є реальним кандидатом на пост глави нового Кабміну. Це підтвердили кілька людей, пише видання "Українські новини".

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

На те, що прем'єром може стати людина ще не названа публічно претендентом на цю посаду, натякнув радник Володимир Зеленського Олег Устенко - людина, до думки якого уважно прислухається глава держави.

"Я думаю, що пул експертів або потенційних кандидатів, з якими зараз обговорюється це питання (прем'єрства) президентом Зеленським, він набагато ширший за той, який зараз обговорюється в українському медіа-просторі", - заявив він минулого тижня.

На сьогоднішній день відомо, що практично всі з першої п'ятірки в різний час проводили зустрічі в Офісі президента з главою ОП Андрієм Богданом, а деякі і з президентом Володимиром Зеленським. Але ніхто з них не отримував конкретної пропозиції на прем'єрство.

"Велися розмови про гіпотетичну можливість очолити Кабмін. Говорили про те, як люди бачать роботу прем'єра. Але конкретного пропозиції зайняти посаду не отримував ніхто. Мало того, ці люди вже відпали як кандидати", - заявив на умовах анонімності один їх присвячених в процес співрозмовник .

Причин, за якими кандидати відпали кілька. По-перше, навряд чи про когось з них можна сказати, що вони в повній мірі готові очолити уряд. По-друге, деякі досить "токсичні" в суспільстві - мова про представників "Нафтогазу".

На пост прем'єр-міністра дійсно може бути запропонована абсолютно нова кандидатура, на що і натякав Устенко.

Ігор Уманський

А в останні дні з'явилася інформація, яка дає підстави вважати, що ще одним кандидатом на пост прем'єра, а можливо і глави НБУ, може бути Ігор Уманський. Він сьогодні практично є одним з основних консультантів Володимира Зеленського.

За неофіційною інформацією Уманський досить часто бере активну участь у багатьох зустрічах Президента, переважно, стосуються обговорення економічних і кадрових питань.

За інформацією джерела знайомого з тем цих зустрічей, Богдан відноситься цим зустрічам досить негативно.

"Я не знаю, чи вважає Богдан конкурентом Уманського, але явно його зустрічі з президентом викликають у глави ОП, скажімо так, тривогу", - сказав співрозмовник.

За неофіційною інформацією ще до інавгурації президента Уманському робилося пропозицію зайняти пост АП, однак він відмовився.

Ігор Уманський відрізняється досить принциповим і непростим характером - це підтверджують багато його колег. Імовірність того, що він може зайти в будівлю на Грушевського, 12 в якості прем'єра задоволена велика. Однак це буде залежати від того, чи погодиться Зеленський надати певну свободу дій нового прем'єра. Крім того, за непідтвердженою інформацією, у Уманського є налагоджені контакти в США

Сам Уманський, який не раз був помічений в ОП, підтвердив, що у нього відбуваються контакти, як з представниками команди Президента, так і особисто з Володимиром Зеленським, однак відмовився від коментарів.

Нагадаємо, у Зеленського готуються прийняти доленосне рішення стосовно очільника уряду - названо головних кандидатів

Як повідомляв портал Знай.ua, політолог пояснив, чому Богдан завжди поруч із Зеленським.

Також Знай.ua писав, що Зеленський виявився одним з найпопулярніших політиків у Росії