Держсекретар США Марк Помпео зробив заяву про те, що Крим "повинен повернутися в склад України", передають РосЗМІ.

Так він відповів на пролунав у ході дискусії питання модератора: «Ви вважаєте, Крим, на жаль, вже не повернеться в склад України?».

"Позиція США – неприйнятна. Крим повинен повернутися", - заявив Помпео.

У березні 2014 року в Криму пройшов референдум, за підсумками якого півострів став територіальною частиною Росії, а Севастополь - містом федерального значення.

Майк Помпео
Майк Помпео

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Так він відповів на гучне питання модератора у ході дискусії в неурядовій організації "Економічний клуб Вашингтона": "Ви вважаєте, Крим, на жаль, вже не повернеться в склад України?".

Читай Знай. ua оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Помпео також висловив сподівання, що новий президент України Володимир Зеленський знайде більш креативну ідею, яким чином вирішити болюче питання, а США будуть з ним по цій проблемі співпрацювати.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Держсекретар США також назвав конфлікт, що відбувається в Україні, реальним і зазначив, що українцям доводиться багато боротися.

Раніше у Москві неодноразово заявляли, що вважають питання Криму вирішеним і таким, що не підлягає обговоренню з будь-якою стороною.

Держсекретар США Майк Помпео в грудні 2018 року висунув ультиматум Росії, зажадавши протягом 60 днів знищити або модифікувати ракету 9М729, що, як вважають у Вашингтоні, за своїми показниками порушує ДРСМД.

Нагадаємо, Трамп побив горщики з Путіним, США виходять з ядерного договору: планета на межі Третьої світової.

Як повідомляв Знай. ua, Путін вийшов з "ракетного договору".

Також Знай. ua писав, що Кім Чен Ин влаштував шопінг і миттєво "зібрав" десятки мемів.