Справжнє ставлення президента США Дональда Трампа до України розкрив російський військовий оглядач Павло Фельгенгауер. Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

Читай Знай. ua оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Загострення в Україні абсолютно не потрібно Вашингтону. Вони хочуть зберегти статус-кво, по можливості. Помпео намагається керувати Держдепом, зберігаючи лояльність Трампу. А тому війни не потрібні. Війна може перешкодити його переобрання, якщо буде непопулярною", - говорить він.

Чудові новини!

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Фельгенгауер вважає, що Трампу Україна як така не важлива. Країна йому цікава лише в контексті пошуку союзників для збереження президентського крісла.

"Трамп - типовий американський правий націоналіст-еволюціоніст. Це про те, що Америка – насамперед, а весь інший світ може йти на фіг. Все має бути навколо Америки, вона – фортеця, а решта країни нехай самі розбираються, у кого які там проблеми. Трампу Україна по фігу, як і багато іншого. Все, що він зараз буде робити, стосується виборів. Інше – неважливо і малоцікаво. Йому головне зараз зібрати таку коаліцію прихильників, яка допоможе зберегти Білий дім. Будь-які зовнішньополітичні питання Трамп буде розглядати з точки зору - це допомагає чи заважає його переобрання. Джон Болтон і Майк Помпео будуть займатися, як вони їх розуміють, американськими національними інтересами", - зазначив експерт.

Нагадаємо, Зеленський зустрінеться з Трампом.

Як повідомляв Знай. ua, Помпео раптом пішов проти Трампа, на кону - доля України.

Також Знай. ua писав, що у США зробили важливу заяву по Україні, готові допомагати.