Президент України Володимир Зеленський у вересні планує гучне звільнення. За інформацією джерел агентства "Українські новини", у вересні Зеленський планує звільнити Якова Смолія з посади голови НБУ.

"Ймовірно, що слідом за ним звільниться і все правління. Потім варто чекати на заміну членів ради НБУ за квотою Президента", – зауважує журналіст інформагентства Юрій Дощатов.

Зеленськи на зустрічі з головами Верховного та Вищого антикорупційного суду
Зеленськи на зустрічі з головами Верховного та Вищого антикорупційного суду

На даний момент у Раді Нацбанку знаходяться Микола Каленський, Богдан Данилишин, Василь Фурман і Олександр Петрик. Поки не вирішено, чи будуть звільнені вони всі.

Яків Смолій, в свою чергу, йти у відставку не збирається, оскільки незалежність регулятора прописана в законі.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"В останні дні з’явилася інформація, яка дає підстави вважати, що ще одним кандидатом на пост прем’єра, а можливо, і глави НБУ, може бути Ігор Уманський (екс-перший заступник глави Мінфіну, екс-в.о. міністра фінансів, – ред.). За неофіційною інформацією, Уманський досить часто бере активну участь у багатьох зустрічах Президента, переважно, стосуються обговорення економічних і кадрових питань", – зауважує Ю. Дощатов з "Українських новин".

Як зазначає журналіст, Уманський часто контактує з представниками команди Президента, а також і особисто з Володимиром Зеленським. Від коментарів відмовився.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Варто нагадати, що у квітні Володимир Зеленський заявляв, що не буде ініціювати звільнення Якова Смолія з посади глави НБУ.

У червні президент запевняв, що буде “поважати і захищати” незалежність НБУ.

Нагадаємо, що Зеленський навідався на Львівщину, ідея визріла несподівано: "Готуйте список", - що вигадав слуга народу.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Зеленського вирішили долю "євроблях", українці затамували подих: "Я за те, щоб...".

Також "Знай.uа" писав, Зеленська розкрила пікантний секрет президента та Богдана: "Вночі хоч не змушують...".