Команда президента Володимира Зеленського працює над проектом The Vote (Право голосу), який дозволить в майбутньому голосувати онлайн на виборах.

Наступні вибори президента України можуть пройти в режимі онлайн за допомогою електронної ідентифікації.

Про це повідомив позаштатний радник президента України Михайло Федоров. За його словами, в Україні вже з'явився проект The Vote, пише Liga.

"На першому етапі це будуть опитування, завдяки яким президент, прем'єр та інші будуть дізнаватися реальну думку жителів країни. Система ідентифікації реалізована через Mobile ID, електронний підпис, Bank ID. Ми хочемо дати людям інструменти прямої демократії. А паралельно, звичайно ж, потрібно розвивати способи електронного взаємодії з державою, формувати цю культуру", - заявив радник Зеленського.

Михайло Федоров

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Він також зазначив, що впровадження системи можливо вже на найближчих виборах міських голів.

"На наступних президентських виборах. Але я буду робити все, щоб, можливо, пілотно, можливо, повноцінно були і місцеві вибори", - заявив він.

Нагадаємо, діджітал-стратег Зеленського розповів всю правду про державу в смартфоні

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, у Зеленського розказали про першочергові закони

Також Знай.ua писав, Зеленський приготував сюрприз Антикорупційному суду, законопроект вже готовий