Президент Володимир Зеленський вранці 7 липня подзвонив президенту Росії Володимиру Путіну. Очільник України провів переговори через загибель українських військових після оголошеного режиму перемир'я 21 липня.

Про це Зеленський заявив під час брифінгу після наради з військовим керівництвом.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

сьогодні зранку розмовляв із президентом Росії Володимиром Путіним із цього приводу. Терміново йому подзвонив і сказав: "Це нас не наближує до миру. Дуже вас прошу вплинути на ту сторону, щоб вони припинили вбивства наших людей", - розповів Зеленський.

Президент України Володимир Зеленський
Президент України Володимир Зеленський

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

У розмові з Путіним президент України також піднімав питання щодо звільнення полонених українців та пришвидшення термінів будівництва мосту у Станиці Луганській. "Довга була розмова", - додав президент.

Володимир Путін
Володимир Путін

Додамо, що президент України Володимир Зеленський терміново скликав нараду із силовиками у зв'язку з обстрілом, який влаштували путінські найманці, 6 серпня, в районі Павлополя на Донеччині, Внаслідок запеклого бою загинули четверо українських захисників.

Зазначимо, що вперше Зеленський провів телефонні переговори з Путіним 11 липня. Тоді обговорювалися питання врегулювання на південному сході України і спільної роботи по поверненню утримуваних з обох сторін осіб. Досягнута домовленість про продовження цієї роботи на рівні експертів

Нагадаємо, що Зеленський навідався на Львівщину, ідея визріла несподівано: "Готуйте список", - що вигадав слуга народу.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Зеленського вирішили долю "євроблях", українці затамували подих: "Я за те, щоб...".

Також Знай.uа" писав, Зеленська розкрила пікантний секрет президента та Богдана: "Вночі хоч не змушують...".